Arkivi

3 Prill, 2020
Telegrami duke shprehur urimet dhe dëshirat më të mira të Sulltanit Osman Abdulhamid, Princit Nikolla dhe familjes së tij më 1889. Departamenti i Arkivit dhe Bibliotekës i Muzeut Kombëtar të Malit të Zi
3 Prill, 2020
Telegrami i Pero Jovoviçit nga Ulqini për Filip Petrovic për matjen e gjatësisë së rrugës për nga Ulqini në Sinjez, Shkurt 1889. Departamenti i Arkivit dhe Bibliotekës i Muzeut Kombëtar të Malit të Zi
3 Prill, 2020
Falënderimet nga Peshkopi Strossmeier për Princin Nikolla, 9 gusht 1884. Departamenti i Arkivit dhe Bibliotekës i Muzeut Kombëtar të Malit të Zi.
3 Prill, 2020
Propozimi i Peshkopit Strosmeier për Princin Nikolla për të emëruar Anđelko Vorsak si Arqipeshkv i Tivarit, 9 Mars 1883. Departamenti i Arkivit dhe Bibliotekës i Muzeut Kombëtar të Malit të Zi
3 Prill, 2020
Letër (Telegrami )nga kompozitori nga Zara ( Kroaci) për Petar Ramadanoviçin, Agjentin e Princit në Kotor, për t’i dërguar Gjykatës së Princit një përbërje kushtuar Princeshës Zorka Karadjordjevic, 23 Dhjetor 1883. Departamenti i Arkivit dhe Bibliotekës i Muzeut Kombëtar të Malit të Zi
3 Prill, 2020
Letër (Telegrami ) nga kompozitori serb Evgeni Stojanoviç lidhur me kompozimin “Për Malin e Zi” dërguar me rekomandimin e poetit Laza Kostiç në prill 1889, Departamenti i Arkivit dhe Bibliotekës i Muzeut Kombëtar të Malit të Zi
3 Prill, 2020
Letër (Telegrami ) nga Kryepeshkopi i Tivarit Šimun Milinović drejtuar Princit Nikolla që shpjegon dorëheqjen e tij, Dhjetor 1889. Departamenti i Arkivit dhe Bibliotekës i Muzeut Kombëtar të Malit të Zi .
3 Prill, 2020
Letër (Telegrami ) nga Princi Nikolla drejtuar Arqipeshkvit të Tivarit Šimun Milinović duke kërkuar durimin e tij për reforma në Kishën Katolike, Nëntor 1889, Departamenti i Arkivit dhe Bibliotekës i Muzeut Kombëtar të Malit të Zi .
3 Prill, 2020
Letra (Telegrami ) nga Dr. Gjuricovecki nga Zara që kërkon që një kopje e librit “Zdravoslovjedjeteta” t’i dorëzohet Princit Nikolla, 21 tetor 1883. Departamenti i Arkivit dhe Bibliotekës i Muzeut Kombëtar të Malit të Zi.
3 Prill, 2020
Kërkesa e Ivan Vranešević drejtuar Qeverisë së Malit të Zi për të punësuar vëllain e tij Dusan, të bashkangjitur ai gjithashtu dërgon edhe diplomën për diplomimin e tij, 21 shtator 1883. Departamenti i Arkivit dhe Bibliotekës i Muzeut Kombëtar të Malit të Zi
3 Prill, 2020
Dy telegrame në gjuhën tonë dhe frënge në të cilat Kryepeshkopi i Tivarit, Šimun Milinović informon Princin Nikollën se ai do të mbajë një meshë për vdekjen e Rudolfit, birit të Perandorit Austro-Hungarez Francis Joseph, 1889.Departamenti i Arkivit dhe Bibliotekës i Muzeut Kombëtar të Malit të Zi
3 Prill, 2020
Firmë (Shenjë) e shkrimtarit serb Simo Matavulj